Istorijat preduzeća

Osnovana u Bečeju, 1982. godine prirodno se pozicionirala u srcu jedne od najplodnijih vojvođanskih regija. U martu 2009.-te godine, javnim nadmetanjem fabrika "Bečejka" A.D. prelazi  u vlasnistvo firme "Eraković" DOO .

Eraković doo je osnovano 1998. godine, od strane gospodina Veselina Erakovića inžinjera poljoprivrede, za proizvodnju, trgovinu i usluge. Od osnivanja glavna poslovna aktivnost je trgovina pšenicom, kukuruzom, sojom, suncokretom, ječmom, sojinom i suncokretovom sačmom, stočnim brašnom, repinim rezancom i ostalim proizvodima na domaćem i inostranom tržištu. Upornošću, tržišnim načinom razmišljanja, firma je uspela da uspostavi lidersku poziciju u prodaji sojine i suncokretove sačme na teritoriji Srbije tako da se isporuka vrši najvećim fabrikama stočne hrane i trgovinskim sistemima. Eraković doo je zastupnik jednog od najvećih proizvođača u regionu, suncokretove i sojine sačme fabrike "Bimal" iz Brčkog. Od male, porodične firme, velikim entuzijazmom, upornim i vrednim radom, društvo je raslo po obimu i rezultatima intenzivno sve vreme, tako da je godišnji obim trgovine sirovinama u 2012. godini izašao na inpozantnih 120.000.000 kg.

U 2013. godini firma Eraković je iz sopstvenih sredstava ušla u investiciju izgradnje silosa i podnog skladišta kapaciteta 30.000 tona u Bečeju, sa pogonom sušare i to sve u neposrednoj blizini pogona fabrike stočne hrane. Silos je pušten u rad avgusta 2014. godine. Aktivno se krenulo sa otkupom suncokreta, soje i kukuruza.

 

Povećanjem skladišnih kapaciteta naša konkurentska prednost, i perspektiva još više dolaze do izražaja, i doprinose daljem rastu prodajnih i prometnih mogućnosti.

Zahvaljujući ogromnim investicijama i ulaganjima u pogone pakovanja i pogon peletiranja, povećanju kapaciteta proizvodnje, kvalitetnim sirovinama i recepturama, kao i znanju i stručnosti našeg tima, u narednim godinama plan “Bečejke“ je da se poziocionira među tri najveća proizvođača stočne hrane kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Regionalnom podelom terena i angažovanjem menadžera prodaje na terenu sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji stočne hrane, podrškom i posvećenošću kupcima kroz obilazak i praćenje neposrednih proizvođača, opravdavamo poverenje velikog broja kupaca i kao rezultat imamo kontinuirani rast proizvodnje. Prodaja se vrši preko mreže maloprodaja na teritoriji Bačke i Banata i veleprodaje preko mreže distributera na teritoriji Srbije i okolnih drzava.